Din culisele creditelor ipotecare

Aspecte mai puțin cunoscute care te pot sprijini în realizarea visului tău

Explorarea lumii creditelor ipotecare poate adesea să pară o călătorie în necunoscut. Există aspecte și detalii care, deși sunt deosebit de importante, rar sunt discutate în mod deschis de către instituțiile bancare. Acest articol își propune să aducă în prim-plan acele informații vitale, care pot influența semnificativ deciziile tale financiare.

  • Una dintre cele mai surprinzătoare „descoperiri” este că poți obține un credit ipotecar fără a furniza un avans, cu condiția să aduci o a doua garanție imobiliară. Aceasta deschide oportunități semnificative pentru cei care dețin deja un activ imobiliar, dar care nu dispun de lichidități pentru avans. Astfel, dacă valoarea creditului nu depășește 60% din valoarea imobilelor aduse în garanție, poți obține finanțarea a 100% din prețul imobilului pe care îl cumperi. 

 

  • O vizită la banca ta pentru a discuta despre opțiunile de creditare poate avea un efect neașteptat asupra scorului tău de credit. Fiecare simulare realizată de bancă înseamnă o interogare a Biroului de Credit, ceea ce poate conduce la o scădere temporară a scorului tău FICO. Este un detaliu rar discutat, dar cu un impact major asupra viitoarelor tale aplicații de credit. Mai multe despre Scorul Fico am scris aici: https://brokercluj.ro/scorul-fico/

 

  • O altă informație rar discutată este că poți accesa un credit ipotecar pe o perioadă de până la 35 de ani, chiar și cu un părinte ca codebitor, fără ca vârsta acestuia să fie un impediment. Aceasta oferă o flexibilitate mai mare în planificarea financiară a familiei.

 

  • De asemenea, este posibil să accesezi un credit ipotecar până la împlinirea vârstei de 75 de ani, cu o durată maximă de 30 de ani. Acest lucru extinde posibilitățile de finanțare pentru persoanele în vârstă care încă au planuri imobiliare pe termen lung.

 

  • Dacă deții un teren și dorești să construiești o casă, există posibilitatea de a obține un credit pentru construcție în regie proprie și poți obține până la 100% din valoarea devizului estimativ de lucări. Banii sunt eliberați în tranșe direct în contul tău și îi poți utiliza după cum dorești, oferindu-ți flexibilitatea de a gestiona proiectul de construcție în termenii tăi.

 

  • Dividendele sunt venituri eligibile pentru credit, astfel că dacă ești antreprenor și singura ta sursă de venit sunt banii din propria firmă, poți accesa un credit ipotecar. 

Concluzie: Prin acest articol, am dorit să îți ofer o perspectivă mai largă asupra opțiunilor disponibile în lumea creditelor ipotecare.

Ca broker de credite, scopul meu este să te ghidez prin acest labirint financiar, asigurându-mă că ai toate informațiile necesare pentru a lua cele mai bune decizii. Dacă ai întrebări sau ai nevoie de asistență, sunt aici pentru a te ajuta.

Împreună, putem transforma visul tău imobiliar în realitate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *