Alegerea Notarului pentru creditul ipotecar, decizia care contează

Alegerea Notarului pentru creditul ipotecar poate fi ultimul detaliu la care te-ai gândit atunci când te-ai decis să achiziționezi un imobil. Voi enumera mai jos de ce este important să alegi cu grijă.

Deși răspund aproape zilnic la întrebarea „cu ce notar îmi recomanzi să lucrez?”, cred că îți pot fi de folos motivele pentru care există anumite recomandări de care să ții cont atunci când închei o tranzacție prin credit:

⭕️ notarul trebuie să fie agreat de banca de la care iei creditul, adică să mai fi lucrat cu banca respectivă și să fie familiarizat cu drafturile de contracte ale băncii și cu cerințele acesteia, iar brokerul știe cel mai bine cine corespunde pentru ca lucrurile să se desfășoare rapid și eficient

⭕️ notarul trebuie să prezinte interesele tale în calitate de cumpărător și nu pe cele ale vânzătorului, e dreptul tău să alegi.

⭕️ la un notar care nu vine din partea ta e posibil să ai costuri notariale mai mari decât în mod normal. Obișnuiesc să prezint clienților ofertele de preț de la cel puțin 3 notari. În plus, pentru comparație se pot folosi calculatoarele de taxe notariale de pe internet (de exemplu: https://notariate.ro/calculator-taxe-notariale/)

⭕️ un notar foarte aglomerat, nu va fi gata cu actele, nu va transmite actele în bancă în timp util și va întârzia semnarea contractelor. Am avut situații în care nu au fost gata actele în ziua convenită de părți și a trebuit amânată semnarea cu 2 săptămâni.

⭕️ un notar care să fie de acord să comunice cu brokerul. Transmiterea informațiilor sau solicitarea lor către client/ agent/ terțe persoane îngreunează enorm de mult tot procesul.

⭕️ e foarte important ca un notar să poată fi contactat și să răspundă la telefon în timp util. Apar tot felul de spețe și modificări pe ultima sută de metri și e important ca notarul să fie disponibil.

⭕️ se mai întâmplă ca în perioada concediilor sau din diverse motive, în bănci să nu existe posibilitatea deplasării persoanei împuternicite pentru semnare, caz în care notarul trebuie să vină la bancă să semneze contractele de ipotecă. Nu toți notarii sunt dispuși să facă deplasări! E frustrant să fii nevoit să amâni semnarea creditului, după ce ai așteptat o lună să fie aprobat, din motiv că se refuză o deplasare.

Astea sunt doar câteva motive pentru care ar trebui să mergi cu un notar recomandat de broker, pe care le-am sintetizat din experiență.

👉 Dacă vrei ca procesul de creditare să decurgă rapid, eficient și fără bătăi de cap pentru tine până la final, consultă-te cu un broker, ca mine 🙂 și ține cont de recomandările acestuia.

Nu te costă nimic, dimpotrivă, e posibil să economisești mulți bani pe termen lung. Dau credit viselor tale, Gratuit!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *