Cum să îți scazi ratele la creditul ipotecar: alege refinanțarea

Cum să îți scazi ratele la creditul ipotecar: alege refinanțarea! 

În 2024, gestionarea eficientă a finanțelor personale este crucială, mai ales în contextul creșterii dobânzilor variabile. La începutul anului, indicele de referință al BNR, IRCC, componentă a dobânzilor variabile, a crescut cu 0.01%, atingând 5.97%, cu perspective de menținere a acestui nivel (în aprilie 2024 va fi 5.90% iar având în vedere cotațiile zilnice cel mai probabil și de la 01.07 va fi tot în jurul acestui plafon). Acest lucru implică un cost suplimentar semnificativ pentru creditele cu dobândă variabilă.

Să luăm în considerare impactul acestor schimbări: pentru creditele cu dobândă variabilă, dobânda se compune din IRCC (5.97%) plus o marjă fixă a băncii de 2.5-3%, ceea ce înseamnă că dobânda totală depășește 8%. În comparație, există opțiuni de refinanțare cu o dobândă fixă de 5.75% în primii trei ani. Aceasta reprezintă o oportunitate de economisire semnificativă, cu potențialul de a reduce rata lunară cu cel puțin 30%.

Acum este momentul să acționezi dacă ai credite în derulare!

Analizează ofertele de refinanțare disponibile și consideră schimbarea creditorului pentru a beneficia de o rată mai avantajoasă. Costurile implicate în procesul de refinanțare sunt minime și se amortizează rapid, transformând această decizie într-o investiție inteligentă pe termen lung.

Mai multe detalii despre ce înseamnă refinanțare și ce presupune, pași și costuri, găsești în articolul dedicat: https://brokercluj.ro/ce-trebuie-sa-stii-inainte-de-a-refinanta-un-credit-ipotecar/.

Dacă ești în căutarea celei mai bune strategii de refinanțare adaptată situației tale financiare, nu ezita să contactați un specialist. Ca broker de credite cu experiență, îți pot oferi consultanță personalizată și te pot ghida prin întregul proces, asigurându-te că alegi cea mai avantajoasă opțiune pentru nevoile tale.

Nu lăsa fluctuațiile dobânzilor să îți afecteze bugetul. Contactează-mă pentru a discuta despre opțiunile de refinanțare și începe să economisești imediat. Completează formularul de mai jos. Împreună, putem transforma provocările financiare în oportunități de economisire!

Dau credit viselor tale, Gratuit!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *