Casă fără avans, prin credit? Da, se poate!

 Casă fără avans? Da, chiar și prin credit! 

Azi vreau să îți spun un „secret”: cum să-ți cumperi casa visurilor tale chiar dacă nu ai avans. Știu, știu, sună ca un basm, dar te asigur că e cât se poate de real!

În lumea creditelor ipotecare, opțiunea de a accesa un împrumut cu avans zero reprezintă o rază de speranță pentru mulți clienți. Cu toate că am abordat acest subiect într-un articol anterior, Avansul la creditele ipotecare (link articol), astăzi voi detalia mai multe aspecte, oferindu-vă o perspectivă completă asupra acestei oportunități.

„Fără Avans” – Ce înseamnă asta?

Hai să lămurim ce înseamnă asta de fapt. Un credit ipotecar fără avans înseamnă că poți obține finanțare până la 100% din preț, pentru a-ți cumpăra o casă fără să ai nevoie de sumele alea grele de avans. Da, exact cum ai citit!

Dar cum funcționează?

Nu e mai scump: Primul lucru pe care vreau să-l știi e că, surpriză, nu vei plăti dobânzi mai mari doar pentru că nu deții 15% sau 25% avans. Beneficiezi de aceleași dobânzi la credite ipotecare de achiziție.

Condiție: Bineînțeles, băncile nu dau bani fără condiții. Ele vor cere o garanție suplimentară, în afară de imobilul pe care vrei să îl cumperi. Asta înseamnă un alt imobil, poate fi al tău, al familiei sau al unui prieten apropiat, care va fi garantul tău ipotecar.

Ce sumă poți lua: Dacă te încadrezi din punct de vedere financiar, suma împrumutată poate fi egală cu prețul imobilului achiziționat.

Se mai aplică o condiție, și anume ca valoarea creditului să nu depășească un procent (60% de exemplu) din valoarea de piață a imobilelor aduse în garanție.

Altfel zis, dacă deții un apartament care valorează astăzi 70.000 euro și dorești să cumperi o casă la 100.000 euro, pentru bancă aduci garanții care valorează 170.000 euro. Suma maximă pentru finanțarea casei nu va putea depăși 102.000 euro, deci se va putea finanța 100% din preț, cu avans 0.

 

Bineînțeles, în funcție de bancă, de criteriile de eligibilitate și de condițiile tale, aceste condiții pot varia.

De ce e o idee bună?

  1. Visul devine accesibil: Nu mai trebuie să aștepți ani de zile să strângi avansul. E ca și cum ai apăsa butonul de „fast-forward” către casa ta.
  2. Economii pentru zile negre: Nu-ți golești contul pentru avans, deci ai un buffer financiar pentru orice altceva: renovări, mobilă nouă sau chiar un fond de urgență.
  3. Flexibilitate financiară: Plătești rate adaptate situației tale, fără stresul de a strânge bani pentru avans. Păstrarea economiilor pentru alte nevoi sau investiții este un beneficiu major. Având posibilitatea de a nu bloca sume mari de bani în avans, îți poți gestiona mai eficient finanțele.
Cum te pot ajuta?

Eu sunt aici să-ți deschid drumul spre casă nouă. Voi analiza cu tine toate opțiunile, îți voi explica fiecare termen bancar și te voi ajuta să alegi cel mai potrivit credit pentru tine. Gândeste-te la mine ca la prietenul tău expert în credite, care e aici să-ți ușureze calea 🙂

În concluzie

Deci, da, e absolut posibil să-ți cumperi o casă fără să ai un avans pregătit. Cu informațiile corecte și un partener de încredere , vei fi surprins cât de ușor poate fi să-ți împlinești visul.

Dau credit viselor tale, Gratuit!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *