Ce este opinia juridică/ notarială pentru un credit ipotecar?

Dacă ai avut de-a face cu băncile pentru a accesa un credit ipotecar, probabil ai auzit expresiile: „așteptăm opinie juridică”, „am solicitat opinie notarială” sau „dosarul este avizat juridic”.

Ce înseamnă asta?

Concret, al doilea pas în acordarea creditului, după preaprobarea financiară, este avizarea juridică a imobilului.

Opinia juridică este o evaluare a experților juridici asupra legalității și validității documentelor necesare pentru obținerea unui credit ipotecar.

Această opinie poate fi cerută de către bancă pentru a se asigura că proprietatea care urmează să fie ipotecată este liberă de orice probleme juridice și că documentele sunt conforme cu legislația in vigoare.

În opinia juridică, experții juridici pot identifica eventuale probleme juridice care ar putea afecta validitatea documentelor și pot recomanda măsuri pentru a le remedia. Această opinie este o condiție obligatorie pentru obținerea unui credit ipotecar și poate fi necesară pentru a proteja atât banca cât și proprietarul împotriva riscurilor juridice.

Adică banca analizează actele puse la dispoziție de proprietar și confirmă că imobilul este bun de luat în garanție, adică este #avizat#juridic.

Pentru anumite bănci avizul asupra actelor îl emite notarul, care anexează opiniei toate actele imobilului, și astfel avem #opinie#notarială.

Principalele documente care se solicită pentru analiză sunt: actele de proprietate, schiță/ releveu (documentația cadastrală), CI-urile proprietarilor, extras de carte funciară și certificatul energetic.

În funcție de modul de dobândire, dacă este imobil construcție nouă și de înscrisurile din cartea funciară este posibil să se solicite de către bancă documente suplimentare.

Odată avizat juridic, ai certitudinea că achiziționezi un imobil cu toate actele în regulă!

Un #broker de credite știe exact ce documente solicită fiecare bancă în parte și se poate asigura că dosarul este depus cu toate actele complete și astfel scurtează procesul de aprobare.

Completează formularul de mai jos și te asigur că obținerea unui credit ipotecar va fi un proces fără bătăi de cap pentru tine.

Dau Credit viselor tale, Gratuit!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *